Børn fortæller lokalhistorie
 

 
         
Til forsiden
 


Turist spil

Hvis du og din familie vil prøve lykken så drag til Kalø slotsruin søndag d. 30. april 2006 kl. 12.00- ca. 16.00.

Turistspillet er tiltænkt lokale beboere eller andre, der har interesse for at prøve at opleve ruinens historie med krop og sjæl. Det store spil spilles torsdag d. 27. april for 133 skoleelever fra hele Syddjurs kommune – hvor børnene har haft en længere forberedelseperiode. Turistspillet søndag d. 30. april er måden hvorpå, vi formidler spillet til offentligheden.

Det bliver en helt speciel oplevelse at deltage i Turistspillet, men da der max. kan deltage 40 personer, er det med at tilmelde sig hurtigst muligt.

Krav: Alder min. 10 år og ifølge med voksen.

Det historisk spil "Ruinens Stemmer” tager udgangspunkt i sagn og myter om Kalø slots historie og om de fortabte sjæle, der har brug for fred. Spillet ”Ruinens Stemmer” tager afsæt i perioden fra ca. 1313, da Kong Erik Mened startede med at bygge Borgen på Kalø for bl.a. at afstraffe de jyske bønder for et oprør mod kongemagten, frem til midten af 1600-tallet. Det var i 1626 er Søren Quist blev dømt.

Hver deltager vil blive en del af en pilgrimsgruppe, og alle bør ruste sig til rejsen ved at læse Sten Steensens Blichers "Præsten fra Vejlby" - samt myter og historier her på hjemmesiden.

Undervejs vil I møde nogle af de historiske personligheder fra borgens historie. I vil møde sygdomme, en spillemand, et marked og meget andet, alt placeret så historisk korrekt som muligt.

Det er med allerstørste vigtighed, at du ikke skiller dig ud for mængden - du vil derfor få udleveret en pilgrimsdragt på dagen. Til dagen skal du huske helligt kildevand.

Husk på at Kaløs Tvangsborg var et af landets værste fængsler, og uforsigtighed, manglende kløgt og tålmodighed, den forkerte påklædning og udstyr kan koste en uafsluttet opgave i en kold fængselskælder. I disse tider var kætteri ilde set og blev til tider straffet med døden. Finder man jeres viden for stor eller anderledes, kan det af nogle tolkes som trolddom.

Billetter kan bestilles hos:

Karen Marie Demuth
Åsen 2
8543 Hornslet
tlf. 86 99 41 50
karenmarie.demuth@get2net.dk
www.bornkunstogbilleder.dk

Eller afhentes på Rønde bibliotek.


Til toppen af siden